És hercegnő lett a lányból...

A "Vidéki lány" 1955-ben kapta meg a legmagasabb rangú filmes elismerést, a legjobb női főszereplőnek járó arany szobrocskát. Még ebben az évben, Grace Kelly vezette az amerikai delegációt, a Cannes-i filmfesztiválon.

A fesztivál hozta meg számára szerelmet.

A herceg, akiről minden lány, bár nem fehér lovon, de megérkezett Grace életébe III. Rainier, Monaco hercegének személyében.
Az első találkozás mindkettőjük életét megváltoztatta. A herceg, mindaddig csak a szórakozásnak, a vidám legényéletnek szentelte idejét. Grace Kelly pedig ünnepelt, immár Oscar díjas színésznő volt.

A találkozás után, hosszas levelezésbe kezdtek, és egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy nem közömbösek egymás számára. Még az év karácsonyán, a herceg Amerikába látogatott, és megkérte Grace Kelly kezét, aki azonnal igent mondott.

1956 áprilisában Garce Kelly családja és barátai társaságában, hajóval érkezett Monacóba, az egyhetes esküvői ünnepségre.

Április 18-án tartották a polgári esküvőt, melyet egy 3000 fős garden party követett, végén a monacói nép ajándékával, egy csodálatos tűzijátékkal.

Másnap, szerénytelenség nélkül kijelenthetjük, hogy az egész világ figyelme Monaco felé fordult, ahol az ünnepelt sztár és a herceg esküvői menete végighaladt a zsúfolt utcákon, a palotától egészen a St. Nicholas katedrálisig.

A menyasszony ruhája 23 méter selyem taftból, és ugyanennyi gros de longe selyemből készült.
A közel 80 méteres selyemtüll fátylát, 280 méter antik Valenciennes csipke díszítette, melyet egy gyöngyökkel kivarrt Júlia-sapkához rögzítettek.

Garce Kelly menyasszonyi csokrát gyöngyvirágból kötötték, mely a csipkével és gyönggyel díszített imakönyvvel együtt tartott a kezében.

A templomot és az oltárt fehér hortenziával és akáccal borították. Szem nem maradt szárazon, mikor a gyönyörű színésznő édesapja karján végigvonult 80 méteres fátylával a katedrális padjai között.

A szertartást 700 fős party követte. Az ifjú pár és a szűk család a palota udvarának egy elkerített helyén ültek, míg a vendégek a hatalmas büféasztalok körül társalogtak.

A menyasszonyi torta monumentális cukrászati remek volt, a tetején a palota, cukorból készült mása volt látható.

A tortát a hagyomány szerint az esküvői tortát, a herceg díszkardjával vágta fel.

És az álom valóra vált, hercegnő lett a lányból...

Nincsenek megjegyzések: